Cégünkről

Az 1970-es években a környéken gazdálkodó Mezőgazdasági Szövetkezet Ipari melléküzemet alapított elsõsorban mezõgazdasági gépalkatrészek gyártására, szerszámkészítésre, javításra. Rövidesen kiderült, hogy az alkatrészek alapanyagát célszerű lenne a helyszínen öntéssel elõállítani.

Ekkor telepítették a helyszínre egy aláfúvásos, kupoló vasolvasztó kemencét. A szakembereket a környezõ ipari városokból hívták össze.

A magyarországi gazdasági rendszerváltás után többször is gazdát cserélt az öntöde.

A mostani tulajdonosok családi vállalkozásként vezetik a céget.

Az elmúlt hat évben folyamatos fejlesztéssel kategóriájában megfelelő kibocsátó képességû termelõüzemet szerveztek.

Természetesen a beruházások és piac fejlesztése egy percet sem áll. A cég árbevétele folyamatosan növekszik, az olvasztó és feldolgozó kapacitás megfelelő kihasználtsággal muködik.

A termelést kohászdiplomás szakemberek vezetik, a piac karbantartása a tulajdonosok feladata. Évek alatt kialakult a nyersanyag és termelõeszköz beszállítói kör. Kedvező áron és rövid határidővel tudjuk az anyagbeszerzéseket intézni.

Fejlesztési céljaink között szerepel, félautomata homokkezelõ mû telepítése. Tervezzük továbbá a használt öntödei darabos homokhulladék legalább 50 %-os újra hasznosítását. Ehhez már néhány eszközt pofástörõ, koptatódobot már beszereztük.

Társaságunk előnye, hogy akár kis darabszámban, különleges ötvözetű öntvényeket rövid határidõre, kiváló minõségben és versenyképes árakon tud elõállítani. A cég rendelkezik az EU szabványok szerinti környezetvédelmi szakhatósági telephelyengedéllyel még 10 évig érvényes. (800 méteres körzetben nincs lakott település).

Jelenleg 1 MW – s elektromos betáplálás használható, de ígérvény van újabb 1 MW biztosítására is, komoly igény esetén.

 

ELÉRHETŐSÉG

Lóci Vas- és Acél Öntöde Kft.

1131 Budapest, Szomszéd u 22.

Öntöde

3175 Nagylóc Ipartelep

Tel / Fax: +3632/543.035
Email: lociontok@invitel.hu
Mobil: +3630/9.326.710
Email: info@lociontok.hu

 

Várjuk, érdeklődését, üzenetét!

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01100